Kempen Semasa

Kempen Semasa

21 Jun 2009

Sesi Jelajah Separuh Selangor

Salam..jumpa lagik..huhu..busan??bole p jamuan dgn kakak korg..muahaha..xde² aku nak mencapap jgk..ni..aku baru je balik dari sesi jelajah separuh selangor aku ni..aku bersama rakan serumah aku yg baru kahwin tapi bujang..en.mawi work..haha..ingat tak pasal aku tgu kwn aku nak p merisik tu?huh..sampai sudah takde citer..diam jek..xpe..aku xsentap pun..tp jadual aku dah padat la nanti..padan muka dia..merisik la sensorg..wakaka..
Tulah..nak dijadikan cerita,rentetan dari penantian tanpa perhentian aku tu,aku mengambil keputusan yg tak putus² dgn mengofferkan diri utk mengikut mawi balik kampung dia kat tg.karang kuala selangor tghari tadi..aku bawak keta akak jagung,pasal dia tggalkan kat aku sementara dia p bercuti kat BKI tu..so aku pun dgn selamba gaban bersama perisai gabannya memandu uji avanza baru tu bersama mawi..sampai kg mawi,singgah umah nenek dia..bincang2 pasal kenduri dia nanti..dia ni 4hb 7 nanti ada kenduri sambut menantu belah dia plak..so p balik bincang sambil² edar kad jemputan la..baru je buat kelmarin..kitorg la tukang lipat..print byk² sudaa..wakaka...pastu lepak umah nenek² sedara dia plak..jumpa makcik dia pakcik dia,semua la..abis satu tg.karang tu..pastu..haa..ni la citer dia..masa aku kat sana tu..kawan aku si Anu(bkn nama sebenar)..dok subang,ajak aku p tgk konsert SO7,tengkurak dia..suka suki je ajak aku p join geng indon,xberapa nak masuk la..aku pun cakap la kat dia aku kat kedah..wakakak..tp lepas tu aku bitau gak yg aku kat tg.karang..aku jujur kottt..haha..pastu dia tipon lagi..aku dh pelik..apekejadah minah ni tipon² aku ni??..aku dah mula budget sumthing must gone fishing..rupanya betull..gaduh ngan pakwe..yg bestnya..pakwe dia tggal dia kat tepi jalan suh balik jalan kaki..mak oii..kejam amat kott..masa tu pukul 5,dia sms aku ajak p SO7 tu pukul 2,n fyi,dari pkul2 tu lagi kejadian tu dah berlaku..padan la tetiba ajak aku..aku pun cakap la kat dia..xpe..ko tggu situ..nanti aku amik ko..hah amik kau..aku pya 'ko tggu situ' tu ada la dekat 4jam..dekat pukul9 aku baru sampai amik dia kat bus stop..uh kesiann...aku bawak dia p uptown kota damansara..makan² burak²,pastu dah nampak mcm cool sikit,aku pun hantar dia balik..alih² sampai umah..pakwe dia dah main kasar la bebb..pakwe dia mangga pintu grill dia...perghh..minah ni nak masuk umah camne?tak penuh akal ko berpusing kat situ..dah la bateri phone kong kalikong,aku pun tak tau ape nak buat,aku pun text pakwe dia,cakap Anu nak report polis,so kalau ko rasa mcm nak sejahtera idup tu,ko p bg kunci mangga tu kat dia..masa tu aku dah gerak balik dah..pasal aku nak tggu lama² pun mcm tak manis..kira aku saiko dari jarak jauh la mamat tu..alih² Anu tipon bgtau dah dapat masuk umah dah..hah lega..kalau tak..cerita tamil satuuu...dusyum2..ammaa..haha..pastu aku lepak umah adik mawi..lepak bual² katak ngan adik dia laki bini..bininya nak membuat penghantaran dah bulan 9 ni..(deliver laa)..yeayy..kopak aku lagii..wakakak..aku ni anak tekak ngan anak mata yg nakal ni je la yg ada pun...hahah...so harap² citer aku kawin la plak lepas² ni..calon dah ada dah..tp nak kena tggu 5thn lagik..xgitu ehem²..wakakakaka...botak tepi aku nak nunggu la weii....tp xpe..asam dilautt garam didarattt..aaaa..mcm tak kena jek..laa..terbalikk..padan laa..dah..stop dulu..aku ngantuk..tataaa

5 ulasan:

spetsnatz berkata...

habis cerite xtvt harian ko citer kat cni eh...

iffat berkata...

haha..nama lagi blog mawi woii...wakaka

Tanpa Nama berkata...

dasat ah...bloggers ah skang



intan

~::Iffat @ Wonderfatts::~ berkata...

ape bole buat..bini takde nak google..hahah

IntanHEARTSyahmie berkata...

sengal la..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails